Foredrag

På sporet af det etiske menneske

Fordi fremtiden er begyndt

Varighed: 50 minutter til 1,5 time

I en tid med store udfordringer giver foredragsholder Sebastian Nybo en hårdt tiltrængt vitaminindsprøjtning. Det er sandt, at vi – som art – står overfor en lang række problematiske elementer – lige fra klimaforandringer over social urolighed til finanskrise. Det er faktisk ganske fascinerende, hvor meget vi mennesker har kunnet nå at forbruge, udrydde og forurene inden for de sidste 5 generationer.

Hvorfor booke dette foredrag?

Med afsæt i bogen “På sporet af det etiske menneske” tager Sebastian Nybo tilhørerne med tilbage til menneskets oprindelse og giver en expressguidet tur igennem den evolutionære historie – med særligt fokus på de intelligenser, som er forudsætning for, at vi som race har opnået succes. Vi er en meget handlekraftig art og det er både en styrke og vores skyggeside. 83% af jorden bærer direkte præg af menneskelig aktivitet – 100 % af indirekte.

For første gang i historien kender vi de fem parametre der leder en civilisation til undergang – og vi fortsætter med at gøre dem alle fem. Vi har fået skabt en burning platform under os selv og det skorter ikke på katastrofe-symptomer. Årsagen er fravær af etisk omtanke. Når indianerne skulle træffe en beslutning, så tænkte de 7 generationer frem for at sikre sig, at de ikke gjorde noget der kun var godt på kort sigt. I østen – hvor man tror på reinkarnation – ved man, at man skal komme igen – og så giver det jo ingen mening at være kortsigtet.

Hvad får I med i bagagen:

I vesten har vi været præget ar kortsigtede profitstrategier – og selv om det har medført en markant forbedring i levestandarden, så har det også haft sin pris – og nu kommer regningen. Sebastian Nybo har indsamlet en lang række interessante og tankevækkende eksempler på vores landevindinger – og vores dumheder. Han har brugt 3 dage sammen med en af vor tids bedste repræsentanter for medmenneskelighed, ikke-vold og etisk bæredygtighed, nemlig Hans Hellighed Dalai Lama. Sammen udforsker de de etiske dilemmaer, vi idag befinder os i – og kommer med praktiske råd til, hvad den enkelte kan gøre i sin egen dagligdag.

De udfordringer vi står over for er store. Klimaforandringer, uroligheder på grund af social ulighed og forurening. Listen er lang og det er min klare opfattelse, at mange mennesker er gået kløjs i det. Det virker bare som om bunken af opgaver, der skal håndteres, er blevet helt uoverstigelig. Og så er det vi gør det eneste, vi ikke må. Nemlig ingenting. De problemer vi er havnet i kan ikke løses af én mand, ét land eller ét kontinent. De kan kun løses ved, at det enkle menneske tager ansvar for sit liv og gør det bedste man kan, med de ressourcer man har.

Fra den moderne forskning ved, at vi mennesker rummer masser af talentpotentiale, der bare ligger og venter på os. Og som verdenssituationen ser ud lige nu – så kan det da kun gå for langsomt. Det er min klare opfattelse, at vi står over for en korsvej, og at de valg vi gør de næste par år vil få radikal betydning for ikke bare vores egne fremtid; men hele menneskehedens fremtid. Jeg ved godt, at jorden nok skal klare sig – selv hvis vi ender med at udrydde os selv. Men jeg kan godt li’ mennesker, og derfor vil jeg gerne gøre mit til, at vi kan blive her. Vil du også?


“Gør det bedste du kan, med de ressourcer du har, så er du et etisk menneske.”
 
– Sebastian Nybo

Afspil video

Send en forespørgsel

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Eller ring til os på:
33 11 44 22

Stikord om foredraget

  • Expressguidet tur igennem vores evolutionære historie
  • De fem parametre der leder en civilisation til undergang – og hvad vi skal gøre i stedet
  • En profil af det etiske menneske – det begynder med dig
  • Menneskets uanede ressourcer – vi er først lige begyndt

Varighed: Fra 50 minutter op til 1,5 time

Book Foredrag

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.